2020-09-10 12:19:49• hírek • Szatmár.ro

Ne nagyon tartsanak tanévnyitókat az iskolák – ez a megyei tanfelügyelőség javaslata

Ne tartsanak a szokásos módon, nagyszabású tanévnyitókat az iskolák – javasolja a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség, ezzel is előmozdítva az iskolák számára előírt kötelező távolságtartás betartásának szabályait.

Kallós Zoltán helyettes főtanfelügyelő szerkesztőségünknek elmondta, minden iskolának azt javasolták, idén mellőzzék a korábban megszokott módon megtartott tanévnyitók lebonyolítását, hiszen nagyon fontos a szülők és a gyerek egészségének megóvása, de amennyiben ragaszkodnak mégis hozzá, akkor is csak az előkészítő-, és kilencedik osztályosok számára szervezzenek egy rövidebb ünnepi mozzanatot, azokat is az iskolaudvaron. Természetesen szülők és egyéb meghívottak nélkül.

Elmondta, az iskolák vezetői megértették és elfogadták az idei szabályozásokat, éppen ezért mindenhol igyekszenek majd a lehető legjobban eleget tenni a szigorító javaslatoknak, illetve szabályozásoknak.

„Lesznek olyanok is, akik az iskola honlapjára, vagy Facebook oldalára töltenek fel egy kis köszöntő videót, másutt a diákok ünneplő viselete jelzi majd a tanévnyitó különleges napját. Mi bízunk benne, hogy rendben kezdhetjük meg a tanévet, és különösebb fennakadások nélkül sikerül ezt vinni ameddig lehet. Mindenki eldöntötte, hogy lehetőségeihez mérten, milyen formában fogja megszervezni a tanórákat, lesz ahol délelőtt/délutáni programot is be kell majd vezetni, különben nem férnek be a távolságtartás betartása mellett a diákok az iskolaépületbe. Erre a megyeközpontban is lesz példa, például a Grigore Moisil Általános Iskolában, de nem csak” – magyarázta Kallós.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: